This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

I’ve mended something

Illustration for article titled I’ve mended something
Photo: Me

My right side rear turn signal and brake light haven’t been working. I changed the bulbs, I changed the flasher relay since the front signal also stopped flashing, I checked the sockets and I was definitely getting power at them. I took the housing out and my mechanic gave it power with a power supply, and it worked. Our best guess was a bad ground. I cut my ground wire, grounded it somewhere else, no luck.

Advertisement

Then I came across a thread I missed on the Montero Facebook group that mentioned the hazard switch is known to cause turn signal and brake light issues. I drowned it in contact cleaner, and voila, I have all my turn signals and brake lights again.

My reattached ground wire that I didn’t need to cut in the first place. My significant other did most of this since she has steady hands, mine are no good for finicky little stuff like this
My reattached ground wire that I didn’t need to cut in the first place. My significant other did most of this since she has steady hands, mine are no good for finicky little stuff like this
Photo: Me
Advertisement
The offending switch
The offending switch
Photo: Me

I really wish I’d tried the hazard switch sooner, but it just didn’t occur to me at all. Oh well. It all works now.

Share This Story

Get our newsletter